Geschiedenis van BI-U

In november 2006 richtten Ton Vermeij en Peter de Leeuw van Weenen, twee oud-collega’s, BI United op nadat zij beiden ZZP’er waren geworden.

Tijdens hun eerste jaar als zelfstandige viel hen herhaaldelijk een aantal zaken op. Er waren behoorlijk veel opdrachten en er waren ook behoorlijk wat bureautjes die wilden bemiddelen. Door de vele telefoontjes van deze partijen ontstond een beeld van een markt die erg turbulent was. Turbulent als het ging om tarieven, marges en tactieken om je op een opdracht te plaatsen.

Ze vroegen zich af hoe andere freelancers hiermee omgingen en wilden graag om die reden ervaringen uitwisselen. Na enig speurwerk bleek er echter geen netwerk te zijn voor BI-freelancers in Nederland. Ze besloten andere freelancers uit hun netwerk te benaderen, bedachten wat ze wilden bereiken met het nieuw op te richten netwerk en legden dit voor in een bovenzaaltje in een grand café in Gorinchem. BI United was geboren en startte initieel met twintig leden.

Begin 2007 lanceerde BI United de eerste website waar men online elkaar voor allerlei zaken kon vinden en informeren. Het aantal leden nam toe.

In 2010 werd BI United officieel als vereniging ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Intussen zijn we de 60 leden gepasseerd en is er nog steeds sprake van groei. Ons doel blijft om ons te profileren naar onze doelgroepen. Ook nu we ons tienjarig bestaan hebben gevierd.